Wijnproeverij

Wijnproeverij met Universpain

In Spanje is de wijnbouw beoefend sinds de tijd van de Tartessos in het oude Iberia, tot de verandering in één van de belangrijkste wijnleveranciers van het gehele Romeinse Rijk. Tijdens de eeuwen van de Arabische overheersing, werden alle wijngaarden van het land weggehaald hoewel men in Al-Andalus doorging met het planten. Na de herovering, dankzij de monniken van de kloosters, verspreiden de wijn zich over het christelijk grondgebied.

De wijn cultuur verspreiden zich over heel Amerika met de aanplanting van wijngaarden in Argentinië, Chili, Californië...

Met de val van het Spaanse rijk, behouden alleen de wijnen van Rioja en Jerez wereldwijde faam.

Momenteel is de passie voor de cultuur van de wijn gegroeid in ons land en er zijn vele wijnen van hoge kwaliteit die men in de verschillende Spaanse provincies teelt. Vandaag zijn we de derde wereldmacht in de sector.

De proliferatie van gespecialiseerde bars en taveernes, de uitbreiding van de wijnkaart in sommige restaurants en de toegenomen consumptie van wijnen met een benaming van oorsprong, zijn slechts enkele voorbeelden van de veranderingen die de gewoontes van de Spanjaarden bij het wijn drinken hebben doorstaan.

In Universpain laten we je deze opwindende wereld leren kennen en bieden je de mogelijkheid om deel te nemen aan een proeverij. Om te beginnen zullen we je over de verschillende wijnen uit Spanje informeren, je krijgt een dossier met informatie over smaken, aroma's en kenmerken van deze wijnen en daarna zal je verschillende wijnen proeven en leer je deze wijnen te waarderen en van te genieten.

Zonder twijfel is dit een zeer interessante activiteit, die ervoor zorgen dat de leerlingen hun kennis over de Spaanse cultuur en haar producten uitbreiden.

academisch jaar in Spanje Join Spaanse cursussen Prijzen berekend cursussen