Tapas

Tapas met UNIVERSPAIN

De bars in Salamanca zijn plekken waar mensen samenkomen om te praten, nieuwe mensen te ontmoeten, tapas te eten of gewoon een goede tijd te hebben. De Spanjaarden besteden veel tijd in bars. In de ochtend, is het normaal om mensen in bars te zien ontbijten, koffie, churros, jus d'orange ...

De typische koffiepauze, doet zich meestal voor rond 12 uur, want er zijn vele uren tussen het ontbijt en de lunch en het is een manier om een pauze te nemen of een manier om met collega's te communiceren.
Tijdens het weekend en voor het eten (soms vervangt door) zijn de pinchos (tapas) een zeer frequente optie.

Laat in de middag, na het werk (onthoud dat in Spanje, de arbeidstijd langer is tijdens de middagpauze/siësta), de Spanjaarden herenigen zich opnieuw in de bar om over hun dag met vrienden te praten.

De meest bekende tapas zijn de tortilla, la ensaladilla rusa (salade), las croquetas (kroketten), patatas bravas (aardappelen), jamón (ham) ... hoewel Salamanca vooral bekend staat om zijn embutido (worst) en haar varkens- en rundvlees. Wat wijst op de uitstekende kwaliteit van het gegrilde vlees.

Één keer per week organiseert Universpain tapas proeverijen. Oudere leerlingen kunnen kiezen uit frisdrank, bier of de populaire sangria.

Deze activiteit is één van de meest gevraagde. Het is een gelegenheid om nieuwe smaken en texturen te ontdekken, terwijl je andere studenten van Universpain leert kennen en met de docenten praat.

Prijzen berekend cursussen academisch jaar in Spanje Join Spaanse cursussen