Diners

Diners met UNIVERSPAIN

Het kennen hoe men eet in een land is als het kennen hoe hun inwoners zijn. De gastronomie is een onschatbare culturele bron. Voor de Spanjaarden, de tijd die aan eten besteedt wordt is heel belangrijk.
In Spanje is eten een sociaal ritueel. Het is het moment dat we met onze families en vrienden bij elkaar komen. Een goede maaltijd is het perfecte excuus om eerlijk te zijn, te ontspannen en ons op een natuurlijke manier bloot te leggen. Daarom denken we bij Universpain dat een goede manier voor studenten om elkaar te leren kennen rond een tafel is.
Docenten nemen ook deel aan deze activiteit, omdat het een goede manier is om studenten te ontmoeten in een leuke sfeer en buiten de klas.
Samen dineren is een goede manier om de geleerde woordenschat in de praktijk te brengen en om Spaans te spreken buiten het klaslokaal.

Universpain organiseerde twee diners per maand. Voor elke maaltijd kiest men een ander restaurant, zodat studenten de mogelijkheid hebben om verschillende gerechten van de lokale keuken te proberen.

Zoals bekend is de Spaanse keuken zeer rijk en gevarieerd en hangt sterk af van het gebied waar men zich bevindt. Castilliaanse gerechten, komt oorspronkelijk uit de Arabische, Joodse en Christelijke keuken en heeft geleid tot een breed aanbod van traditionele recepten. De keuken van Castilla y León is beroemd om zijn geroosterd lamsvlees, speenvarken en geit, soepen.... En hoewel de Iberico ham en de embutido één van de beste in Spanje is, vergeet niet de andere aanbevolen visgerechten zoals kabeljauw en forel.

Één van de meest populaire gerechten (daterend uit de zestiende eeuw) is ongetwijfeld de Hornazo, een 'taart' gevuld met lomo (varkensvlees), chorizo (worst) en ham.
Castilla Leon is ook land van de wijn, zoals blijkt uit zijn beroemde Ribera del Duero.

U kunt ook genieten van andere typische Spaanse gerechten als paella, gazpacho, tortilla chips, meloen met ham, patatas bravas ...

Prijzen berekend cursussen Join Spaanse cursussen academisch jaar in Spanje