Santander gids

Een stad om het hele jaar van te genieten.

Beschermd door de grootste natuurlijke haven in de Golf van Biskaje en verdedigd door een berg tegen de koude noorden wind, ligt Santander. Langs de oevers zijn er prehistorische overblijfselen, de haven en de mijnbouwactiviteiten van de Romeinen, en verder in de tijd de verbanden met de abdij van San Emeterio, de oorsprong van de plaatsnaam van de regionale hoofdstad, en gelegen op dezelfde plaats die vandaag bezet is door de kathedraal. Santanders nauwe relatie met de zee is voornamelijk gebaseerd op de handel en visserij, maar ook in het toerisme, gezien zijn prachtige stranden en landschappen en het milde klimaat. Vanaf halverwege de negentiende eeuw, verschillende Spaanse vorsten - Isabel II, Alfonso XII - hebben de beroemde ¨Baños de olas" (golfbaden) in Santander genomen.

In 1913, de lancering van het Magdalena Paleis, een geschenk van de stad aan koning Alfonso XIII die deze gebruikte tot het einde van zijn bewind, consolideerde de status van Santander als een zomerstad voor de monarchie. Op dit moment heeft de wijk van Sardinero zijn karakteristieke verschijning verworven, met zijn elegante Fransbeïnvloede gebouwen en luxueuze villa's.

Santander (185.000 inwoners) is nu een dynamische stad met een intense commerciële activiteit en diensten. Hij biedt ook het hele jaar een breed aanbod van culturele activiteiten aan. Het Paleis van de Festivals heeft een jaarlijks programma van hoge kwaliteit (theater, dans, opera, concerten ...), wat in de zomer culmineert met het Santander International Festival.

De culturele scène is ook verrijkt met theater, kunst en literaire activiteiten door andere instellingen. Cave benadrukt bovendien het belang van het Maritiem Museum van Cantabrië en de moderne handelsbeurs, afgezien van spectaculaire Mataleñas Golf Club. De stad biedt uitstekende condities voor een wandeling, hetzij langs de kust kijken naar het ritme van de golven - vanaf El Cabo Mayor tot El Sardinero, het bereiken van de Magdalena, en vandaar naar het centrum via Avenida de Reina Victoria -, of rond de oude binnenstad, vanaf Puerto chico tot straat Burgos, met afwisselend uitzicht op historische gebouwen met de beste commerciële etalages. Santander is een stad met rijke groene gebieden, La Magdalena of de tuinen van Mataleñas-Cabo Mayor zijn een voorbee ld va n deze rijkdom.

Prijzen berekend cursussen Join Spaanse cursussen academisch jaar in Spanje