Routes van Salamanca

La Ruta de la Plata (zilver route) tot aan de bergketen van Béjar

La provincia de Salamanca puede ser visitada realizando una serie de interesantes itinerarios. Uno de ellos es la Ruta de plata, una antigua calzada romana que unía Valencia y Astorga y fue utilizada más adelante por los peregrinos cristianos en ruta a Santiago de Compostela. Este itinerario a través de la provincia pasa por Guijuelo y Béjar. Iglesias románico-mudéjares, dehesas donde se produce el mejor jamón curado del país e interesantes edificios medievales son algunos de los atractivos que ofrece este recorrido.

De provincie Salamanca kan worden bezoekt door een aantal interessante routes. Een daarvan is de Zilver Route, een oude Romeinse weg die Valencia en Astorga verbindt en die later werd gebruikt door christelijke pelgrims onderweg naar Santiago de Compostela. Deze route door de provincie passeert Guijuelo en Bejar. Romaanse Mudejar-kerken, ingesloten gebied waar men de beste belegen ham van het land produceert en interessante middeleeuwse gebouwen zijn enkele van de bezienswaardigheden die deze route aanbied.

Eeuwenlang gebruikt als een strategisch middel en economische belang om het Noord en Zuid Spanje voor het westen aan elkaar te sluiten, het is nu een steeds belangrijker toeristische route. In de richting naar het zuiden bij het verlaten van de hoofdstad, de route loopt samen op haar weg met de nationale weg N-630. Halverwege de route ligt Guijuelo, een stad van groot belang, omdat het de hoofdstad van de belegen ham is, één van de meest heerlijke specialiteiten in Spanje

De route bereikt Extremadura via de haven van Bejar en loopt dwars door de vallei van de rivier Cuerpo de Hombre. Gedurende zijn hele traject zijn er vele interessante dorpjes en historische steden zoals Bejar, Candelario en Montemayor del Río.

Bejar, bekend om zijn textiel productie in de negentiende eeuw, was belangrijk in de tijd van de Moren en later in de Renaissance. Zijn Plaza de Toros is een van de oudste pleinen in Spanje. Ook benadrukt het paleis van de hertogen en de ruïnes van de Moorse forten. Candelario is een pittoresk dorpje op de route, met zijn stenen huizen en steile straatjes. Los embutidos (soort worst) in het gebied hebben een grote reputatie.

Las Batuecas

Van La Alberca, kunnen reizigers de vallei van Las Batuecas bezoeken, één van de beste gebieden om van de flora en fauna te genieten in de regio. Het Batuecas Park is een groot deel van de Sierra de Francia en biedt een toevluchtsoord voor beschermde diersoorten zoals de lynx, de wolf, steenbokken, en verschillende soorten adelaars en gieren.

Dit aardse paradijs biedt tal van grotten met schilderijen van grote waarde zij kunnen aantonen dat de nederzettingen in dit gebied dateert uit vele duizenden jaren geleden. Het is geen toeval dat sommige monniken ervoor kiezen om dit dal te gebruiken als plek om hun berg klooster te plaatsen om goed te mediteren.

In Portillo de las Batuecas kan je naar de vallei gaan die naar de kapel van San Jose (het klooster van San Jose del Monte biedt de mogelijkheid voor een vreedzaam en spiritueel verblijf. U kunt er overigen ook slapen, niet voor een vaste prijs maar voor wat je bereid bent te geven).

Met een beetje geluk en met hulp van een verrekijker kunnen arenden en zwarte gieren gespot worden terwijl ze aan het vliegen zijn. Helaas is het bijna onmogelijk om ter plaatse de lynx, die nu een beschermd diersoort vanwege de bedreiging van uitsterven.

[ pag. 1 - 2 ]

Join Spaanse cursussen academisch jaar in Spanje Prijzen berekend cursussen