Nachtleven in Salamanca

Salamanca is de perfecte plaats voor studenten die graag ´s nachts uit willen. Van middernacht tot zonsopgang, Salamanca is een paradijs van feesten. U kunt de dag beginnen met te gaan naar een tapas bar, bijvoorbeeld in Gran Via, waar veel studenten zijn geconcentreerd.

De universitaire studenten van Salamanca wonen normaal gesproken in huurhuizen of residenties, aangezien het overgrote deel van hen uit andere steden komen. De avond begint in deze huizen of in de stadsparken met een¨ botellón¨ op het Plaza Anaya of het park San Francisco.

De clubs zijn meestal leeg voor middernacht. Veel clubs bieden kortingen en gratis drankjes. Het is onmogelijk om alle cafés in Salamanca op te sommen, en de meeste kunnen worden bezocht tijdens een wandeling zonder het nodig hebben van de auto. Het nachtleven in Salamanca is zeer heterogeen. Er zijn verschillende gebieden met verschillende soorten muziek en omgevingen. Bovendien, elke dag van de week is optimaal om uit te gaan. Dinsdag is de officiële dag voor buitenlanders. Woensdag is dag van de bioscopen. Donderdag is de dag bij uitstek voor studenten. Op vrijdag en zaterdag is iedereen uitgenodigd op het feest, de inwoners van Salamanca, buitenlandse studenten en mensen die vanuit nabijgelegen steden komen.

De meest populaire gebieden zijn: Gran Via, de straten in de buurt van de Plaza Mayor, en buiten de historische wijk, de straat Van Dick, in de buurt van de bioscopen met dezelfde naam.

In de zomer zijn er weinig personen, maar er komen meer buitenlandse bezoekers, die gewoonlijk gaan iedere avond uit willen. Ze bezoeken plaatsen als Camelot, Gatsby, El Puerto de Chus, Morgana, Submarino, Moderno of Cum Laude.

Gatsby is een van de meest populair onder buitenlandse studenten vanwege de muziek en het feit dat het is gelegen in het centrum van de stad, waar ze zich de meeste studenten concentreren. In deze club zijn er twee verschillende sferen om uit te kiezen: de dansvloer voor de beweging en de bar, rustiger. Er is gevarieerde muziek.

Camelot is de meest bekende discotheek in de stad. De plaats zelf is heel bijzonder want het was een klooster dat een middeleeuwse sfeer behoudt, waar grote concerten worden georganiseerd.

Morgana is een andere discotheek van de stad, waar zowel jongeren als ouderen naartoe gaan. Er wordt vaak House, Techno en Dance gedraaid. Het decor heeft ook een middeleeuwse sfeer

Cum laude trekt jonge werkenden en studenten en biedt een unieke omgeving: het gebied van de dans is een imitatie van Plaza Mayor gemaakt met het karakteriserende zandsteen uit Villamayor.

Café Moderno is bekend om het promoten van vernieuwende culturele activiteiten en weinig conventioneel. Niet alleen hun eigen cultureel programma, genaamd El Gallo, zo niet het aanbieden van elke week originele optredens.

Ten slotte, om jazz te luisteren, biedt Birdland een uitstekende sfeer. U kunt er terecht voor een kopje koffie in de middag, maar als je liever naar live optredens gaat u na 23.30 hier naartoe en u kunt luisteren naar goede muziek.

Prijzen berekend cursussen academisch jaar in Spanje Join Spaanse cursussen