Salamanca gids

Salamanca is een relatief kleine stad, gezellig en gastvrij, gelegen ten noordwesten van het Iberisch schiereiland in de provincie Castilla y Leon, ongeveer 200 kilometer van Madrid.

De Universiteit van Salamanca is de oudste van heel Spanje en een van de eerste in Europa, samen met Parijs, Oxford en Bologna. Dit maakt Salamanca een van de grootste student centra in Spanje en het referentie centrum van het Spaans in de hele wereld.

Salamanca heeft een bevolking van 180.000 inwoners dat van deze stad een kosmopolitische, vriendelijke en veilige plek maakt.

De inwoners van Salamanca zijn gastvrij, intiem en open; houding die de integratie van buitenlandse studenten in het dagelijks leven van Salamanca bijzonder vergemakkelijkt.

Salamanca was in 2002 de Culturele Hoofdstad van Europa. Alleen al met deze titel kunt u een idee te krijgen van de culturele dimensie die met deze stad gepaard gaan, haar geschiedenis en haar mensen.

Wanneer u in Salamanca aankomt, zult u een jonge stad en open voor de wereld ontdekken, met een mix van architectuur en monumenten in de straten, zowel klassiek als modern, we praten ongetwijfeld over het beste en belangrijkste culturele centrum van Spanje.

Elk jaar komen meer dan 60.000 studenten van over de hele wereld naar deze stad. Als we daarbij de studenten van de universiteit aan toevoegen, het resultaat is een totale universitaire stad, geïnteresseerd in kunst, cultuur, muziek, en natuurlijk, voor plezier en ontspanning.

In Salamanca kun je niet alleen gedurende de dag genieten van de cultuur, maar u kunt ook elke avond van de week zich vermaken in honderden bars en nachtclubs in de stad.

In het weekend neemt het culturele aanbod toe, evenals het aanbod voor ontspanning en vrije tijd. Salamanca is gelegen in het hart van la Ruta de la Plata, van waaruit u interessante steden kunt bezoeken, zoals Madrid, Avila, Leon, Porto, Lissabon, Caceres, etc...

Dit alles maakt van Salamanca een perfecte plek om Spaans te studeren. U zult alleen een paar dagen nodig hebben om onze stad te leren kennen.

Salamanca is een rustig stad, niet te druk, geen verkeer of lawaai problemen, een stad waar verveling niet bestaat en er is elke dag altijd iets nieuws te doen.

academisch jaar in Spanje Prijzen berekend cursussen Join Spaanse cursussen