Feesten van de provincie van Salamanca

Februari

Miranda del Castañar en la Alberca vieren Las Calendas 2 februari en de 5de van dezelfde maand Las Águedas en Día de las Mayordomas. Carnaval van de stier in Ciudad Rodrigo heeft geen vaste jaarlijkse datum

Maart en april

Afhankelijk van het tijdstip waarop Pasen ieder jaar wordt gehouden, het feest van Semana Santa (de Heilige Week) wordt in alle steden en dorpen van de provincie gevierd. El Lunes de aguas is een feest in Salamanca waar familie en vrienden samenkomen om van de dag te genieten en een typische hornazo te delen. Het is traditioneel om deze datum te vieren met een picknick. De menigte gaat naar de oever van rivier Tormes of naar de recreatiegebieden en natuurgebieden in de buurt van de stad. Deze traditie herdenkt de dag waar eeuwen geleden de prostituees terugkeerden naar de stad na zijn tijdelijke gedwongen verbanning tijdens Pasen. De gewoonte begon met koning Filips II, die veroordeelde de publieke vrouwen om uit Salamanca te blijven tijdens de dagen van Pasen om de abstinentie te waarborgen. Aan het einde van Semana Santa ontvingen de studenten hen met grote vreugde kijkend naar hoe ze de rivier overstaken.

Juni

San Juan de Sahagún (12 juni) is een feest ter ere van de kapitein van Salamanca. Een periode van vier dagen feest waarin muzikale optredens in de straten plaatsvinden en een stierengevecht festival. Juni is de tijd van knoflook en de handelaren verkopen ze goedkoper op de markten. Later, op 29 juni begint de viering van San Pedro en San Pablo in vele delen van de provincie.

Juli en augustus

De 25 juli worden de feesten van Santiago in een groot aantal dorpen van Salamanca gevierd, zoals Candelario, waar stieren en vaarzen gevechten door de straten van het dorp zijn. 15 en 16 augustus is in La Alberca la loa de Nuestra Señora, een traditioneel stuk van Ofrenda. Diezelfde dag de Mariseca, een stiervormige windwijzer, wordt op de top van het stadhuis van de hoofdstad geïnstalleerd.

[ pag.1 - pag.2 ]

Prijzen berekend cursussen academisch jaar in Spanje Join Spaanse cursussen