Barcelona Gids

Barcelona is een zeer kosmopolitische stad met een bevolking van ongeveer 1.500.000 inwoners, aan de Middellandse Zee. Spaans modecentrum, beroemd om zijn stijl, zijn architectuur en muziek, het is het hart van de autonome gemeenschap Catalonië. Het is gelegen in het noordoostelijk deel van het land, een van de rijkste en meest moderne gebieden van Spanje.

Barcelona combineert antiek en modern met een geweldig resultaat. De stad is vol met bezienswaardigheden, zoals: "De Gotische wijk", "de Ramblas", "La Plaza de Catalunya", "De Olympische haven", "het Picasso Museum" en "Miro Foundation" en de beste architectonische werken van Antonio Gaudí, zoals Park Güell, ¨La Pedrera¨ en ¨La Sagrada Familia¨. Bezoekers kunnen ook genieten van de witte stranden, wat van Barcelona één van de meest bezochte steden in Spanje maakt.

Barcelona is veel meer dan een stad, het is een verzameling van vele verschillende werkelijkheden die zijn gemengd. Een continue verrassing voor haar bezoeker die zich bevindt in een van de meest moderne steden in Europa, een perfect bewaard gebleven oude stad en een doolhof van straten binnen de brede en vierkante Eixample, een stedelijk uitbreidingsproject uitgevoerd in de late 19e eeuw.

De hoofdstad van Catalonië is een mediterrane stad, niet alleen door de geografische ligging, maar ook door de traditie en culturele invloeden.

Deze stad biedt een eindeloze reeks activiteiten aan en plezier voor al haar bezoekers, een bloeiend nachtleven gepaard met veel aandacht voor cultuur in al haar vormen.

Prijzen berekend cursussen Join Spaanse cursussen academisch jaar in Spanje